Krogmodnet oksehøjreb
Hos Slagter Lundgaard kan du købe dit eget højreb og lad højrebet modne videre på krog hos os i vores store flotte modningsskab som du finder i butikken. Du kan altid komme og få skåret en bøf som er helt din egen og udvalgt af dig og Lundgaard.
Højrebet skal hænge i min. 21 dage og kan hænge i op til 100 dage. Efter 21 dage bliver kødet ikke mere mørt men smagen udvikler sig som ost og vin, og bliver mere nøddeagtig og mere delikat.
Ring eller kom gerne forbi butikken for flere informationer. Vi vil med glæde fortælle om vores højrebskoncept.
Når kødet krogmodnes kommer der et naturligt saftudtræk og deraf en mere koncentreret smag. Man spiser derfor ikke længere en 250 gr. bøf men på grund af den intense umami smag 100 – 150 gr.
Når du køber et højreb er der mulighed for udskæringer som T-bone, Bistica fontina steak, Cote de Beeuf og filetbøffer. På højrebet sidder ligeledes et ypperste stykke kød Contrafileten som omkranser fileten på Rib-eye stykket.
Udvælgsen
Vores højreb er nøje udvalgt efter følgende kriterier:
Alder max 48 mdr.
Kun kvier, gerne en ung ko der max har fået 1 kalv. Kvierne har ofte en bedre marmorering og derved en bedre smag af oksekød. Ud fra vores erfaring er kvier ligeledes mere fine i kødstrukturen og mere fløjlsagtige end fx tyre og stude.Derfor kun hundyr hos Slagter Lundgaard.
Vores højreb kommer gerne fra krydsningsdyr. Allerhelst på racen Jersey krydset på Hereford eller Angus. Det giver den flotte gule farve og den fantastisk smag.